Neden ASEU
Öğrenciler, alacakları eğitime karar verirken her yönden kendileri için en uygun alternatifleri belirlemeli ve buna göre tercihlerini yapmalıdır. İnternet üzerinden ya da kulaktan dolma bilgilerle yapılan tercihlerin genellikle hüsran ile sonuçlandığı aşikârdır.
Bunun yerine dinamik ve tecrübeli eğitim danışmanları eşliğinde alternatiflerin belirlenmesi, karar verme ve başvuru sürecinin yönetilmesi gerekir. Pek çok kişi, okul başvuru prosedürlerini yanlış veya eksik araştırdıklarından dolayı süreci ya çok geç başlatmakta veya başarılı olamamaktadırlar. Bu yüzden yurtdışında bir eğitim programına başvuru süreci içinde konu hakkında uzman bir danışmanlık firmasından hizmet almak zaruri olmaktadır.
Neden Biz?
- Eğitim altyapınıza, kişisel özelliklerinize, kariyer hedeflerinize, isteklerinize ve yeteneklerinize göre tecrübeli eğitim danışmanları aracılığı ile size en uygun eğitim programı ve kurumunun bulunmasında yüksek kalitede profesyonel danışmanlık hizmeti
- Seçilen programa kayıtla ilgili en hızlı ve doğru şekilde işlemlerin sizin adınıza yürütülmesi
- Sizin adınıza kesin kaydınızın da yapılması dahil her işlemi takip ederek sizlerin Türkiye’ye gitme-gelme, konaklama masraflarınızın ortadan kalkması
- İşlemlerinizin yapılması esnasında uzun sıralarda bekleme çilesinin olmaması
- Ödemelerinizi banka aracılığıyla taksitlendirme kolaylığı
- Okulunuzun Türkiye’deki denklik işleminin sizin adınıza yürütülmesi
- Eğitim esnasında Türkiye’ deki yerleşiminiz için rehberlik
- Yurt Dışı Ofisleri ile gittiğiniz ülkede danışmanlığın devamı
- Eğitiminizin başlangıcından itibaren her türlü problemi çözmek için 7/24 verilen hizmet
- Türkiye’deki üniversiteler ve eğitim alacağınız üniversitenin bulunduğu şehirle ilgili uyum seminer
- Türkiye’deki devlet üniversiteleri ile resmi işbirliği içinde olması sebebi ile güvenilirliği yüksek
- Uluslararası bakış açısı, ölçülebilir ve değer yaratan danışmanlık hizmetleri
- Öğrenci ve firma kültürüne uygun çözüm ve yaklaşımlar
- Öğrencinin dinamiklerine, etiklerine ve beklentilerine uygun yaklaşım
- Kendini sürekli geliştiren yapı
- Tek bir sınava girişle Türkiye’deki 93 üniversiteye kayıt imkanı (YÖS için geçerlidir)
- Çözüm ortağı olduğumuz Üniversiteler alanlarında dünyanın en iyileri
- Öğrencilerini çalışma hayatına hazırlayan, staj projeleri, sosyal iş ağı, kariyer günleri ile öğrencileri geleceğe hazırlayan üniversitelerle işbirliği içinde olunması
- Akademik kadrosuyla, Erasmus ve Farabi programlarıyla, yerleşkeleriyle, sosyal, spor ve kültürel etkinlikleriyle, yabancı dil Eğitimi ve eğitim ücretleriyle ÖĞRENCİ DOSTU olan ÜNİVERSİTELER ile çalışması
Size hayallerinize ulaşmanız için deneyimli ekibimizle destek olacak ve hızlı ve sorunsuz bir şekilde istediğiniz bölüme kaydınızın yapılmasını sağlayacağız. Daima Hatırlayın! Bizi seçtiğiniz an her zaman danışabileceğiniz güvenilir bir kapınız var olacaktır.
ASEU, bireylerin kişisel ve mesleki gelişimleri için atacakları “Üniversite Eğitimi” adımında bireylerle üniversiteler arasında köprü görevini üstlenmek ve bireylerin geleceğine giden yolda ışık olmak için 2014 yılında kurulmuştur.
ASEU, eğitimin gelişmeyi ve değişime ayak uydurabilmeyi sağlayan, sosyal refahın artmasına insan gücünü hazırlayan bireye ve topluma yararı ölçülemez derecede önemli bir araç olduğunun ve yükseköğretimin de insan sermayesini geliştirerek en önemli ekonomik etkeni şekillendirdiğinin farkındadır. Ülkemizin eğitim alanında dünyaya açılımına katkı sağlamayı, eğitim hedefine ulaşmasında bir nebze de olsa misyonerliği üstlenmeyi görev edinmiştir.
Ulusal anlaşmalar çerçevesinde, yabancı ülkelerdeki yabancı uyruklu ve/ya yurtdışında yaşayan Türk kökenli LİSEyi bitiren ve/ya MESLEK okulu bitiren öğrencilerin Türkiye ve Avrupa’daki (Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda) üniversitelerde her dalda (lisans, yüksek lisans, Doktora vs.) eğitim almaları konusunda KOÇLUK hizmetin verilmesi
Ülkemizin ulusal çıkarlarına yönelik tehdidinin en somutlaştığı alanlardan biri, eğitim olduğunun bilincinde olarak aday olarak başvuruda bulunacak öğrencilerde aradığımız esaslar Nelerdir?
- FETO’nun yurtdışındaki okullarından mezun olanlar hiç bir koşulda işlemleri alınmaz,
- T.C Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 13.02.2013 tarihli toplantısında; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 6287 sayılı Kanunla değişik 45/f maddesinde belirtilen ölçütlere uygun olması,
- Yurtdışında, çalıştığımız Ülkelere yönelik tehdit unsuru teşkil eden eğitim kurumlarından mezun olanların kayıtları işleme alınmaz.
- Bulunduğu ülkede eğitim bursu almaya hak kazanmış başarılı öğrenciler önceliğimiz.
- 4.912 adaydan 3349 aday, ülkemizin ulusal çıkarlarına ve öğrencilik kriterlerine uygun olmadıkları için elendi.
- 1031 aday, Avrupa’daki üniversitelere veya hazırlık sınıflarına yerleştirildi.
- 2014 yılı sonuna kadar 532 aday, Türkiye’deki değişik üniversitelere veya hazırlık sınıflarına Türkçe Öğretim Merkezlerine (TÖMER) yerleştirildi.
- Ocak 2018 itibaren tekrardan anlaşmalı olduğumuz T.C Devlet Üniversitelerine öğrenci alımına başladık
- TR’deki Üniversitelere kayıt olmak isteyen 132 Filistin uyruklu aday öğrenci sisteme kayıt olmuştur.
- Avrupa’daki ülkelerinden TR’deki Devlet ve Vakıf Üniversitelerine kayıt olmak isteyen 43 Türk kökenli bulunduğu ülkenin uyruğuna geçmiş ve 105 T.C vatandaşı aday öğrencilerin başvuruları Avrupa’daki temsilcilerimizde bekliyor.
- 2018-2019 akademik takvim için Türkiye’de muhtalif şehirlerde bulunan şimdilik 21 Devlet Üniversitesinde Sağlık, Mühendislik Edebiyat gibi değişik alanlarda 500 öğrenci yerleştirme kontenjanmız var.
- ASEU olarak olarak 2018 yılında 1.000 – 1.500 aday öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz ki zaten Avrupa’da 15.300 Üniversiteye şu ve bu nedenle gidemeyen öğrenci var.
İsterseniz Başvuru belgesini çıktısını alabilirsiniz. Üniversitelere sizin için başvuru yapıldığında sizin bize önceden verdiğiniz bilgi ve belgeler doğrultusunda bilgilerin doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
- Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde Lise/Dengi okullarının Son sınıflarda/bitirimiş olan ayrıca Meslek eğitim almış alanında üç yıl deneyimli öğrencileri;
- Batı ve Doğu Afrika Benin, Burkina Faso, Gana, Nijer, Nijerya, Senegal ve Sierra Leone gibi ülkelerinden yukarıdaki esasları yerine getiren öğrencileri;
- Türkiye’deki Devlet ve Vakıf Üniversitelerine yerleştirilme
- Avrupa’deki Devlet ve Özel Üniversitelere yerleştirilme koçluğu
Örneğin; Federal Almanya Cumhuriyeti Bundesministerium für Bildung und Forschung aldığım verilerine göre 2016-2017 akademik takvim sonuna kadar 5.230 Türk kökenli genç Abitur’u (Liseyi) bitirmiş, 2.736’ı belirli sebeplerden üniversiteye gidememiş bunlardan bir kısmı kendini meslek öğrenmeye yönlendirmiş diğerleride hala arayış içindeler.
Ayrıca aynı akademik yıl sonunda;
- Belçika Krallığı,
- Fransa Cumhuriyeti,
- Hollanda Krallığı,
- ve Avusturya Cumhuriyeti
- Milli Eğitim Bakanlığı Yetkililerin verilere göre 11.632 civarında Türk kökenli gençlerin bu Ülkelerdeki Lise veya dengi okulu bitirmiş, bunların 8300’ü üniversiteye gidememiş bunlardan bir kısmı kendini meslek öğrenmeye yönlendirmiş diğerleri arayış içindeler.
- Şimdiye kadar Afrika ülkelerindeki devlet bursu kazanan gencleri Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Türkiye`deki Devlet Üniversitelerine girmeleri konusunda öğrenci koçluğu yapıyorduk.
- 2018/2019 akademik yili icinde bulunduğunuz AB ülkesinde Lise veya dengi okullardan diploması olanlara Türkiye’de Devlet Üniversitelerine Sınavsız öğrenci yerleştirilme koçluğu yapıyoruz.
a. Makro anlamda Yabancı uyruklu Öğrencilerin Türkiye’ye sağlayacağı katkı.
- Öğrencilerin hareketliliği, Türkiye’deki yükseköğretimlere sosyal, kültürel, ekonomik ve en önemlisi Türkiye’nin fahri elçilik politikasına katkıda bulanacak.
- Türkiye’nin eğitim ekonomisinin artmasına, Avrupa, Amerika vb ülkeler seviyesine bu kapsamda yükselmesine etki edecek.
- Devletin başındaki yöneticilerin hedefi olan Türkiye’nin eğitim merkezi olma stratejisine istinaden Türkiye’deki üniversitelerin tanıtılmasına katkıda bulunacak.
- Türkiye’nin eğitim alanında dünyaya açılmasına, Türkiye’deki öğrenci potansiyelinin artmasına ve Türkiye’nin eğitim üssü seçilmesini sağlayacak pazarlar oluşmasına katkı sağlayacak.
- Üniversitelerde eğitim gören/görecek öğrenciler, ülkemizin sahip olduğu tarihi, kültürel, sosyal ve bilimsel imkanları öğrenerek, Ülkelerine veya farklı ülkelere döndüklerinde Türkiye’nin yüksek kalitesini anlatarak Türkiye’deki eğitimi pazarlayan elçiler olacaklar.
- Birinci önceliğimiz ülkemizin GSMH katkı sağlamış olmak. Tabii ki biz kazanırsak ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve yabancı uyruklu öğrenciler ile fahri elçilik politikasına katkıda bulunarak kelebek etkisi olacak.
- Türkiye’de şimdi zaten Avrupa’nın eğitim kalitesinde eğitim veriyor dolaysı ile dahada kaliteye ulaşmasında misyonerliği üstlenmek.
- Türkiye’mizin yurtdışında kabul görme potansiyeli oldukça iyi olması nedeni ile daha fazla talebin oluşmasına yardımcı olmak.
- Yurtdışından Türkiye’ye gelen uluslararası öğrencilerin;
- Bulundukları bölgelerin GSMH’deki payının artması,
- Bölgelerin sosyal ve ekonomik yapısının güçlenerek bölgesel kalkınmanın teşvik edilmesi,
- Bölgenin, uluslararası arenada adından söz ettiren marka değeri artmış bir Üniversiteye sahip olması,
- Bölgenin, ülkesinin istihdam politikasına katkı sağlaması.
- Üniversitelere yeni kaydı yaptırılan uluslararası öğrencilerin sosyal, kültürel, ekonomik ve psikolojik problemleri minimize edilmiş olur.
- Üniversitelerin, ülkelerarası ve kültürlerarası ilişkileri gelişir.
- Uluslararası ortak düşünce birliğinin oluşmasına katkı sağlanmış olunur.
- Üniversitelere bağlı fakülte ve/veya diğer birimler ile birlikte uluslararası bilimsel faaliyetlerin koordinasyonunu sağlayarak bu konuda üniversitelere uluslararası destek hizmetleri sunar.
- Güçlü akademik kadrosu, donanımı, bilimsel çalışmaları ile üniversitelerd bilinçli ve sorunları minimize edilmiş uluslararası öğrenci oranı artmış olur.
- Üniversite İdaresinin, kasıtlı olarak yabancı uyruklu öğrenci kitlesini bünyesinde barındırmak istememesi. (yeterli Devlet desteği olmadığını, yeterli yabancı dil bilen personelin olmadığı, vd.)
- Üniversite bünyesinde yabancı uyruklu öğrencilerin talep ettiği branşların olmaması, (bu çok az bir ihtimal)
- Üniversitenin bulunduğu bölge/lokasyonun sakinleri yabancı uyruklu öğrencilerin çevrelerinde olmasını istememeleri (en azından bazı yöneticilerin söylemleri böyle. Bu da ihtimal çok azda olsa),
- Üniversite içi bölümler arası konu hakkında ortak görüşe sahip olmayanlar olabilir. (bu çok fazla karşımıza çıkıyor),
- Türkiye’nin eğitim sektörü için uluslararası arenada tercih edilme oranının düşük olması,
- Yabancı ve/veya Türk Kökenli yurtdışında liseyi bitirmiş Türkiye’de ve yukarıda adı geçen Avrupa ülkelerindeki üniversitelerin ilgili programlarında lisans veya lisans sonrası eğitimi almak isteyen potansiyel adaylar,
- Yüksek lisans ve Doktora yapmak isteyen öğrenciler,
- Öğrenme kapasitesi yüksek uluslararası öğrenci sayısının artmasını isteyen Üniversiteler.